Na tenhle koláč jsem se chystala už hodně dlouho a pořád jsem přemýšlela, jak to zaonačit, aby byl bezlepkový. A náhoda tomu chtěla, že předevčírem přišla zaječí krabice, ze které na mě vykoukl maniokový škrob. Hned mně bylo jasné, jak ho využiji a jak ten koláč proměním na bezlepkový. Trochu jsem se bála, když jsem místo po pšeničné mouce sáhla po škrobu, ale výsledek je myslím víc než zdařilý.
Ingredience
100 g maniokového škrobu (lze nahradit i bezlepkovou moukou nebo běžnou pšeničnou moukou – všechny varianty vyzkoušeny)
20 g másla
2 vejce
250 ml mléka
1 cibule
250 g mletého hovězího masa
1 malá plechovka (150 g) kukuřice
1 plechovka (400 g) fazolí
1 lžička prášku na pečení
taco koření
sůl
olej na smažení
150 g strouhaného čedaru
Postup
Na rozehřátém oleji spěníme cibulku, přidáme hovězí maso a vše orestujeme.
Maniokový škrob, máslo a prášek na pečení promixujeme ve food procesoru.
Do směsi maniokového škrobu s máslem přidáme mléko a vejce a vše důkladně promícháme. Přidáme fazole, kukuřici, osmažené maso a dochutíme solí a kořením. Vše promícháme.
Směs nalijeme do máslem vymazané koláčové formy a v troubě rozehřáté na 200°C pečeme 30 minut. Po té povrch koláče posypeme strouhaným sýrem a ještě koláč necháme několik minut péct, aby se sýr rozpustil a začal bublat.